A hálószobai luxus itt kezdődik

Sok nézelődés után végre megvannak már a kiválasztott álomdarabok, amelyek a hálószobánk fő bútorai lesznek. Úgy gondoljuk nyugodtan hátradőlhetünk, hiszen már csak a helyiség színét kell eldöntenünk. Itt azonban könnyen belefuthatunk néhány csapdába.

A hálószoba a pihenésünk színtere, amely akkor lesz valóban az, ha figyelembe vesszük a színek, testünkre gyakorolt hatását. Éppen ezért ne engedjünk a kísértésnek és kerüljük el az épp divatos, trendi színeket, bármennyire is vonzanak bennünket. Válaszunk inkább a nyugodt alvást lehetővé tevő árnyalatokat. De melyek is ezek?

Javasolt színek a hálószobába: Megfigyelték, hogy akik zöld, bézs vagy finom, pasztell sárga szobában hajtották álomra a fejüket, azok a korábbi alvási szokásaiktól eltérően, többet és nyugodtabban aludtak.

Az Andante Trendline kárpitoságya is ezt a pihenettő alvást segíti elő

 

A másik előnyös szín a kék. Ez kiegyensúlyozott és békés alvást tesz lehetővé. Köztudott, hogy a hideg színek alkalmazásakor a helyiségben a hőmérsékletet is kevesebbnek érzékeljük. Ez pedig az orvosok által is javasolt tényező. Az általános álláspont szerint az ideális hőmérséklet a hálószobában a 18-20 Celsius fok. Mi a helyzet a fehérrel? A fehér nagyon is megengedett a hálószobában, annak semlegessége miatt.

Tiltólistás árnyalatok: A piros és a lila túlzottan vibráló voltuk miatt folyamatosan ingerelnek bennünket, így pontosan a pihenést hiúsítják meg számunkra a hálószobában. Kerülendőek továbbá a túlzottan sötét, mély színek, melyek inkább nyomasztólag hatnak ránk és beszorítva érezhetjük magunkat tőlük, pedig a hálószobának annak a helynek kellene lennie, ahol valóban biztonságban lehetünk.

Új köntösben a Lehel utcai kika áruházHangulatos zöldövezet az otthonunkban

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések