Amit tényleg álom tisztítani

A bútorok és ezen belül a kanapék vásárlásakor fontos szempont a külső megjelenésen és a kényelmen túl az is, hogy milyen könnyen tisztítható a kiválasztott darab.

Egészen a közelmúltig sok háziasszony egyik rémálma az volt, hogy folt keletkezik az ülőgarnitúráján, hiszen egy-egy vörösborfolt vagy gyümölcsfolt elképesztően nagy kihívást jelentett.

 

A találékony hölgyek szuper praktikákat fejlesztettek ki, annak érdekében, hogy felfrissítsék a kanapék színét vagy eltüntessék a foltokat. Ezek működőképesek voltak, de kicsit fárasztóak:

     1. Régi folt

A nem friss foltok tisztítására rendelkezésre állt egy nagyon jó technika, melyhez langyos víz és ecet volt szükséges. Ennek keverékébe mártották a szivacsot és tisztították meg a felületet.

     2. Csokoládé vagy zsírosabb étel okozta folt

Ezek eltüntetésére a vattapamacsot glicerinbe mártottak és ezt kenték a felületre. A felesleges glicerint pedig vizes szivaccsal távolították el.

     3. Kárpit színének visszanyerése

Ezt úgy érték el, hogy szalmiákszeszt kevertek össze vízzel. A pontos adag 1 liter víz és egy kanál szalmiákszesz volt. Ezt követően az így kapott keverékbe mártották a tisztítókendőt, ezután alaposan kicsavarták, majd gyors mozdulatokkal áttörölték a felületet.

Ne feledkezzünk el ezekről a régi, jól bevált módszerekről sem, de jó tudni, hogy napjainkban új lehetőségek is rendelkezésünkre állnak a tisztítás területén. Egy újítás következtében kifejlesztettek egy szövetet, mely nagyon tartós és a tisztítása maga az álom. Nem kell más hozzá csak tiszta víz. Ez a Novalife szövet. Szerkezete a bőrhöz hasonló, tapintása igen puha és a keletkező foltoktól egy egyszerű mozdulattal megszabadulhatunk. Egy titka van, hogy nem szabad hozzá semmilyen tisztítószer használni, a tiszta felületet csakis vízzel tudjuk elérni.

Természeti szépség, mely meghódította a világotLétezik? Gyermekbiztos kanapé

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések