Az álom hálószoba itt kezdődik!

Mi az elsődleges szempont a hálószoba kialakítása során? A kényelem és a pihentető alvás megteremtése – mondhatnánk szinte egyszerre.

Gyerekkorunk gazdag fantáziavilágával megálmodjuk ezt a kuckót, felnőttként pedig szeretnénk megvalósítani ezt a nagyszerű álmot. De hogyan egyensúlyozzunk a valóság és az álomvilág között?

Szerencsére sokkal kevesebb kompromisszumot kell kötnünk, mint gondolnánk! Ha olyan hálószobát szeretnénk, amit nem szívesen hagyunk el, akkor bizony a komfortosságot és intim légkör kialakítását első helyre kell helyeznünk, mellyel a szoba megjelenése szépen harmonizál majd.

 

Nézzük azokat a berendezési tárgyakat, amelyek jó szövetségesként, segítenek a nyugodt légkör és a kényelem megteremtésében. Elsőként szinte biztos, hogy az ágy jut eszünkbe, amit kezelhetünk egy egységként annak tudatában, hogy az végeredmény mit sem ér, ha az egésznek nem része a jó minőségű matrac, ágyrács, ágykeret.

 

A kikában kapható Andante Trendline ágyak valódi felüdülést nyújtanak

A háttámlaválaszték is igen gazdag

 

A csodaszép tört fehér Andante Trendline kárpitoságy, mely a kika áruházakban kapható

 

Ha már kiválasztottuk a testünk ergonómiáját is figyelembe vevő ágyat, akkor legalább ilyen hangsúlyt kell fektetni az ágynemű és az ágyneműhuzat kiválasztására is. Válasszuk az antiallergén töltőanyaggal bélelt modelleket és vegyük figyelembe az adott évszakot is. Így nem fordulhat elő, hogy a túl meleg vagy a túl hideg érzet miatt zaklatottan alszunk.

Ágyneműhuzatok vásárlásakor óriási a választékkal szembesülünk, de az elsődleges szempont mégse a dizájn legyen, hanem a megfelelő anyagminőség. Kellemes pihenést nyújtanak a pamut és pamutszaténből készült darabok.

 

A kényelem fokozása mindig cél, ha a hálószobáról van szó, így válasszunk egy-egy szép szőnyeget, melyre az ébredés utáni jólesik rálépni.

A bensőséges légkör megteremtéséhez nagy segítséget jelent egy jól megválasztott függöny. Praktikus a kevésbé átlátszó modellek közül választani, mellyel a fény beáramlását is szabályozhatjuk.

A hálószobánk másik ikonikus darabja az éjjeliszekrény, amely helyet adhat a lámpának, dísztárgyaknak, az épp olvasott könyvnek is.

 

Ritkábban alkalmazott, de annál látványosabb az ágy végében elhelyezett ülőke, mely sokszor megkönnyítheti az öltözködést vagy megpihenve rajta, a reggeli magunkhoz térést. S az sem mindegy milyen színű hálószobában hajtjuk álomra a szemünket. Ha érdekel, melyek a tiltólistás színek akkor KATTINTS IDE!

Ez a mindig tiszta kanapé titkaCsillogó tippek az ünnepi dekorációhoz

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések