A csodás ezüstszürke karácsony

Amikor a karácsonyi díszletre gondolunk, az első dolog, amit el kell döntenünk, a színséma és a téma. Most azoknak szeretnénk kis inspirációt adni, akik már unják a hagyományos arany-piros-zöld dekorációt, és helyette inkább valami egyszerűbb, de mégis ünnepi környezetet szeretnének megvalósítani a nappaliban.

Akik kedvelik a minimalista megjelenést, és nem akarják túlzásba vinni a karácsonyi hangulatteremtést, azoknak kiváló megoldás lehet a szürke szín használata. Egyrészt minden más színhez illik, másrészt pedig szinte lehetetlen vele túlzásokba esni. Finom kiegészítőkkel, kicsit fémes csillogással csodálatos, ám visszafogott hátteret tud adni az ünnepi együttléthez. A szürke egy abszolút semleges szín, szinte már-már hétköznapi. A szürke egyszerre jelképezi az egyszerűséget és a szabadságot, az egyedüllétet és a józanságot, a magasztosságot és a biztonságot, a kifinomultságot, a bölcsességet és az állandóságot.

Sokak számára kicsit egyhangú és unalmas, de megmutatjuk, hogy ez korántsem igaz. A szürke igen sokoldalú, elegáns és modern, nem véletlenül olyan népszerű például a skandináv otthonokban. Sok múlik persze a tálaláson, a környezeten, a többi kiegészítőn. A szürke nagy felületeken hat igazán jól, akkor tudja csodásan kiemelni a többi színt, a formákat, a textúrákat. Ám párnaként is remekül működik, hiszen ezzel a színnel úgy tudunk például télies hangulatot teremteni a nappaliban, hogy közben mégsem érezzük azt hidegnek. Külön előnye, hogy ez a színséma bármilyen kanapén használható.

Ha valaki egyáltalán nem akar kifejezetten karácsonyi légkört teremteni, annak elég egy szürke-fehér pléd, egy antracit párna és máris megteremtettük a télies miliőt. A meleg anyagok, a sötét árnyalatok kuckóssá varázsolják a legelegánsabb kanapét is.

Ha fokozni szeretnénk a télies hangulatot, rakhatunk a kanapéra például egy szürke, kötött anyagból készült párnát. A legjobb, ha régi, már nem használt pulóverünket alakítjuk át, hiszen úgy még személyesebbé tehetjük a teret.

Ma már igen nagy választékban érhetőek el a fotópárnák is. Egy csodás téli tájkép minden kanapén jól mutat majd. A legjobb, hogy ehhez saját fotóinkat is felhasználhatjuk. Ha egy korábbi kiránduláson készült képet nyomtattatunk a párnahuzatra, olyan dekorációnk lehet, ami szép emlékeket idéz fel.

Ha mégis ünnepélyesebb hangulatra vágyunk, akkor nincs más teendőnk, mint kicsi csillogást vinni az egészbe. Egy ezüstösen csillogó párna éppen megteszi!

Ha még több csillogásra vágyunk, nyugodtan növelhetjük a fényes párnák számát, hiszen az szürke és az ezüst harmonikus páros, tulajdonképpen nem lehet velük betelni!

Kanapé: Andante „Fargo” garnitúra Kiegészítők: KIKA és saját Szerző: Felícia, a Párnázatos Blog szerkesztője

Wellness a hálószobában – A pihentető alvás titkaÚj év, új trend! A formák és színek bűvöletében

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések