Az ízléses étkező titka

Szerencsére a terítés szabályai mára már lazultak annyira, hogy mindenki számára egy önfeledt családi vagy társasági esemény lehet az étkezés.

Sőt az étkezők megjelenésükben is a klasszikus stíluson túl a modern felé is nyitottak. Az elegáns karosszékek mellett választhatunk a sarok ülőgarnitúrák, padok és ülőkék közül. Az Andante ebben is nagy választékot nyújt:

Volt idő amikor kőbe vésett szabályok szerint kellet eljárni a terítésnél, és valljuk be volt azért abban is némi logika. Nézzük mivé finomodtak a szigorú előírások és melyek a mai korban is követendő és betartható szabályok. Lényeges, hogy annyi szék és teríték fogadja a látogatókat, ahányan meghívást kaptak. Biztosítsunk mindenki számára elegendő helyet az asztalnál. Praktikus adat, hogy a tányérok egymástól legalább 55-60 cm távolságra legyenek.

A teríték igazodjon az alkalomhoz. Ha egy nevezetes pillanatot ünneplünk épp, például egy eljegyzést, akkor remek választás a fehér damaszt terítő. De ha csak egy laza baráti vacsorát szerveztünk, akkor egy színes, mintás terítő vagy pusztán csak egy vagány alátét is tökéletes a célnak.

Szeretnél még többet megtudni az étkezőkről és a terítés íratlan szabályairól? Olvasd el teljes bejegyzésünket a Decovilág Blogoldalunkon.

Ez tényleg egy csodás szövet – Tudj meg többet a novalife-ról!Az álmodozás értelmet nyer- Bemutatkozik az Andante Selektion

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések