Dobjuk mély vízbe a kanapét!

A nyár végéhez közeledvén az ember ösztönösen vágyik arra, hogy kicsit meghosszabbítsa ezt az időszakot, amely még akkor is könnyedebb, ha inkább munkával, mint nyaralással telik. A nyár kiterjesztésének egyik legjobb módja, ha az otthonunkban olyan miliőt teremtünk, amely egy jól sikerült vakációra vagy egy számunkra kedves, távoli helyre emlékeztet bennünket. Például a tengerre.

A tengerész stílusnak több előnye is van. Nagyon egyszerű, egyértelmű jegyei vannak, éppen ezért viszonylag könnyen alkalmazható. Többféle stílussal párosítható, könnyen és gyorsan variálható. Egyszerű eszközökkel is kialakítható, nem igényel sem különösebb beszerzést, sem jelentősebb lakberendezői szaktudást. Számtalan apró kiegészítőt készíthetünk el akár saját kezűleg is, amellyel elérhetjük vagy fokozhatjuk a kívánt hatást. Például fogjunk egy kisebb befőttesüveget, ragasszunk rá egyenletesen körbetekert natúr spárgát, és máris kész a tengeri mécsestartónk. Vegyünk elő egy fehér kistányért vagy egy üvegtálkát, és pakoljuk meg csigaházakkal, apróbb, színes kavicsokkal. Készíthetünk papírból kormánykerék formájú poháralátétet, függődíszt vagy egyszerű képet is. Ha nincs kedvünk babrálni, vigyük párnák segítségével tengerre a kanapénkat! Tengerzöld és tengerkék A tenger semmihez sem hasonlítható, különleges kékes-zöldes-szürkés színét könnyedén felidézhetjük néhány párnával.

A tengerzöld szín egyébként igen sokoldalú, nem véletlenül lett 2014-ben az év színe. Igazából kiegészítőként mutat jól, a tengerzöld párnák mindig vonzzák majd a tekintetet. Remekül kombinálható kékkel és zölddel, de azért óvatosan kell vele bánni, mert lágy szín ugyan, de azért elég karakteres is. A párnák mintájával még hangsúlyosabbá tehetjük a „vízhatást”.

Azúr és türkiz

Ha valami feltűnőbbet szeretnénk, válasszunk azúr- vagy türkizkék árnyalatú párnákat. Ahogy a fehér homokos tengerparti álomöblök kék eget visszatükröző vize, ez is igen látványos lesz.

Tengeri/tengerész jelképek

A tengerész stílusnál használható jelképek nagyon egyszerűek, mutatósak, elegánsak – és talán pont ezért – nagyon kedveltek is. A vitorlás, a hajókormány, a horgony, a mentőöv, a világítótorony, az evezők mind könnyen megrajzolható, kivágható és könnyen a párnára helyezhető motívumok. Kék, fehér és piros színben végtelenül variálhatóak. Az anyagok terén szinte bármi szóba jöhet a selyemtől a vászonig attól függően, hogy konzervatívabb, modernebb vagy inkább rusztikusabb megjelenést szeretnénk elérni.

Húzd el a csíkot!

A tengerész stílus legfontosabb mintája a csíkos, méghozzá vízszintesen. Ha mást nem teszünk, csak néhány egyszínű párnát fehér, kék vagy piros szalaggal csíkossá varázsolunk, máris elérjük a célt, és csodás, tengerész stílusú kanapénk lehet.

Kanapé: Andante Arezzo bőr ülőgarnitúra Párnák: Kika Kiegészítők: Kika, saját Szerző: Felícia, a Párnázatos Blog szerkesztője, az M.kissen egyedi párnák tervezője

Ezért imádjuk a bőrt! 6 érv melletteMuszáj voksolni? Modern vs. klasszikus

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések