Folteltávolítás bőrből - Nem varázslat többé!

A szemet vonzó bőr ülőgarnitúrák eleganciája tagadhatatlan, ezért szívesen látnánk a nappalinkban is. Egyetlen kényes pont volt eddig, ami a választásunkban elbizonytalanított bennünket: a bőr ápolása és tisztítása. Ez sem probléma többé, játszi könnyedséggel megbirkózunk velük a következőket szem előtt tartva.

A kika áruházakban kapható Andante bőr ülőgarnitúrák ápolása is könnyű feladat lesz ezután

Ápolás

A bőr eredetei színének és állagának megőrzése érdekében nagyon fontos, hogy évente legalább kétszer kezeljük a bútorunk felületét. Ugyanis a mindennapos használat során a bőr védőrétege elhasználódik. A bőrápoló szerek segítségével – a kika áruházakban is kapható speciális, bőrre kifejlesztett ápolószer -, nemcsak a bőrre került szennyeződést lehet eltávolítani. Azon túl, hogy az ápolószer regenerálja bőrt, még fényvédő hatású is, s emellett a bőr élettartama is meghosszabbodik.

 

A folteltávolítás 7 alapszabálya, ápolószer használatával

  1. Ha zsíros szennyeződés kerül a bőrbútorra, ilyen a tejszín, cipőpaszta, ételek és a rúzs, akkor egy papír törlőkendő segítségével töröljük le a felületet, dörzsölés nélkül.
  2. Ha folyadék került a bőrbútorra, azonnal itassuk fel.
  3. Ezután következhet egy tiszta, száraz szivacs bekenése a megfelelő bőrápoló szerrel.
  4. A szivacsot nyomkodó mozdulatokkal habosítsuk fel, majd vigyük fel a foltra. Várjunk egy picit a tisztítószer beivódására, majd körkörös mozdulattal tisztítsuk meg a felületet.
  5. Most következhet a bőr, papír törlőkendős áttörlése.
  6. Kis türelemre is szükség lesz, hiszen a kezelt felületnek meg kell száradnia. Ez egy órát vesz majd igénybe.
  7. Végső mozzanatként, a tisztítás után következhet az ápolás. A már megszáradt felületre az vigyük fel az ápolószert, az imént már említett körkörös mozdulatokkal. Két-három óra múlva az ápolószer is elvégzi a feladatát és beszívódik a bőrbe és ismét ragyogó bőr ülőgarnitúrában gyönyörködhetünk.

Ajánljuk következő bejegyzésünket is, melyből kiderül, hogy mi a bőrbútor rajongók négy félelme, amit most eloszlatunk. 🙂

Bőrbútor rajongók négy félelmeEzen már egy uralkodó is szívesen ülne!

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések