Hálószoba, ahol egészséges az alvás

Nem mindegy mekkora a hálószobánk, milyen hőmérséklet és páratartalom uralja, de még az sem lényegtelen, hogy milyen nagyságú ágyon hajtjuk álomra a fejünket. Járjunk utána néhány, az egészségünkre nagy hatást gyakorló ténynek.

Tér a hálószobában 

Álmodhatunk óriási hálóról, ahol 30-40 m2-en pihenhetjük ki a napi fáradalmakat, de ez nem mindig reális lehetőség. Csodaszép hálószoba alakítható ki jó helykihasználás mellett 12-15 m2-en is, amely már megfelelő komfortérzetet nyújt.

 

 

Ideális hőfok és páratartalom

Szinte mindenki hallott már ismeretségi körében extrém számokról, hiszen sokan már-már fakírként állnak e kérdéshez, és 14-15 fokos hálószobai közegben érzik jól magukat.

Az igazság azonban az, hogy az emberi szervezet számára – megfelelő paplan vagy takaró használata mellett – az ideális hálószobai hőmérséklet 18-21 Celsius fok között mozog. A páratartalom jó, ha 40-60% között mozog, az ideális szint az 50% lenne.

Legyünk óvatosak, mert ha túl alacsony a páratartalom, akkor az kedvez az influenzavírusoknak. Érdemes ezt párologtatóval kiküszöbölni, de tökéletes a jó öreg, még gyerekkorunkból ismert megoldás is: helyezzünk egy vízzel teli edényt a radiátorunkra.

 

 

Az ágy mérete 

A legkisebb franciágy méret a 140×200 cm-es, amely nagyon szűkösnek bizonyulhat két fő részére.

Ahhoz, hogy a végtagjaink kényelmesen elférjenek 180×200 cm-es kárpitos ágy a javasolt.

 

 

Tipp! Ha az ágyat használók a magasak táborát erősítik, akkor nem biztos, hogy elég a 200 cm-es ágyhosszúság, hiszen a párnák is sok helyet vesznek el a fekvőfelületből és így a lábak kinyújtott helyzetben már nem férnének el.  

Mindezek mellett a ágy magassága is nagyon fontos tényező a megfelelő kényelem biztosítása érdekében. Felnőttek esetében ez minimum 40 cm-es magasságot jelent.

Ha valaki igazán kényelmes kárpitos ágyat szeretne, akkor vegye szemügyre az Andante Trendline bútorcsaládot, hiszen itt az elegancián túl nagy hangsúly helyeződött a kényelemre is.

 

Kényelmes és dekoratív

 

Tudtad, hogy Magyarországon ki teremtette meg a franciaágy divatját?

Jókai Mór és Laborfalvi Róza volt az első házaspár, aki sokak megrökönyödésére először tolta össze az ágyát, ezzel megalapozva a későbbi franciaágy divatot. Az 1800 évek közepén ugyanis a házaspárok külön szobában aludtak.

Így Jókai Mór és ünnepelt színésznő felesége mindjárt két szabályt is felrúgott az egy légtérben, egymás melletti alvással.

 

Az Andante Trendline kárpitoságyak színválasztéka is nagyon vonzó

 

Otthonunk tavaszváró színekbenInspiráló nappalik! Bemutatkozik az Andante Pantone
1 Comments

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések