Hangulatos zöldövezet az otthonunkban

A zöld rendkívüli élettani hatását már mindenki megtapasztalhatta. Elég csak arra gondolnunk, hogy szinte biztos, hogy jobb kedvre derülünk egy üde zöld színbe öltöztetett vagy zöld növényekkel díszített otthon láttán.

Ez nem is véletlen, hiszen amellett, hogy a zöld a természet színe, jelképezi az életet, annak körforgását és magát a megújulást is. Kiegyensúlyozottságot sugall, amit alátámaszt a színskálában betöltött szerepe is, hiszen ott is középen áll a hideg és a meleg színek elegye, hiszen a kékből és a sárgából tevődik össze.

Nézzünk pát otthont, amelyek a zöld mellett tették le a voksukat és ezek láttán elképzelhető, hogy mi is bátrabban alkalmazzuk majd saját kis közegünkben.

A hálószoba meghittsége

 

A nappali otthonossága

 

A vagány Andante Fano fotel a kikából

 

A modern otthonhoz is illik

 

A konyha bája

 

Az elegáns Andante Helsinki zöld árnylatban a kikában

 

A csodaszép orchideák mindenki elbűvölnek, több, mint húszezer fajtáját ismerjük és a keresztezésből létrejöttek egyedek, szó szerint megszámlálhatatlanok. De azt tudtad, hogy az orchidea számára a cserép, mint közeg nagyon idegen? Természetes élőhelyükön gyökerükkel a földhöz kötődve, de a fákon élnek. Így itt nem kell megküzdeniük a túl sok csapadék okozta problémákkal, amit a talaj elnyel. Egyébként is az esőerdőkben tapasztalható magas páratartalomból veszik fel a számukra szükséges vízmennyiséget. Míg a cserépbe kényszerített társaikat gyakorta túlöntözzük, és így sajnos folyamatosan vízben állnak.

A hálószobai luxus itt kezdődikHelló ősz, üdvözöllek a nappalimban!

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések