Helló ősz, üdvözöllek a nappalimban!

Itt az ősz, ami egy újabb remek alkalom egy kis átalakulásra, megújulásra. Az évszak szín- és formagazdagsága igen nagy szabadságot ad ahhoz, hogy kicsi változatosságot vigyünk a szűkebb környezetünkbe.

Mindez nem csak a flancolás miatt fontos. Az elkövetkező hónapokban a kinti hűvös és a korai sötétedés miatt várhatóan több időt töltünk majd az otthonunkban, ezért nagyon sokat jelent, ha úgy alakítjuk ki a szűkebb életterünket, hogy jól érezzük magunkat benne. Őszi hangulatot teremteni a lakásban igazán nem nagy kihívás. Elég csak begyűjteni a terméseket, faleveleket, ágakat és szépen elrendezni egy tálban, vázában. Ha ennél többre vágyunk, akkor sem kell komoly vásárlásban gondolkodni.

A színek

 

Kép Az őszi színpaletta mindenkinek egyértelmű, hiszen azonnal gyűjthetünk némi inspirációt hozzá a négy fal közül kilépve. Ilyenkor a napsárgától a bíborvörösig, az okkertől a gesztenyebarnáig mindenféle ragyogó, meleg színnel találkozhatunk. Nem lesz nehéz ezekből otthon is találni párat – akár egy huzatként újrahasznosítható régi pulcsi formájában. Persze nem kell mindet egyszerre használni, elég lehet csak egy-két őszi árnyalatban gondolkodni – sőt fehérrel párosítva akár egyetlen őszi szín is csodásan mutat. A meleg színek hatását gyertyákkal, mécsesekkel is fokozhatjuk, de a fémből készült kiegészítők esetében arra azért figyeljünk, hogy ilyenkor inkább a réz és az arany illik a képbe.

A melegség

Ősszel elővehetjük a nyáron a szerkény mélyére süllyesztett pihe-puha plédeket, huzatokat. Nem kell szívbajosnak lenni, jöhet mindenféle meleg anyag, ez az ő idejük! A fényes bársonyok, a bordás kötött holmik, a simogatni való (mű)szőrmék, a bőrünket kényeztető well softok mind segítenek abban, hogy a lakás már csak ránézésre is meleg, befogadó és otthonos legyen – hát még bennük és rajtuk elterülve… Hmmmm!

Ilyenkor nem lehet elég a párnákból, plédekből, szóval inkább több legyen. Ami éppen nincs használatban, azt lazán az ágy szélén vagy egy tárolókosárban is el lehet helyezni. A lényeg, hogy szem előtt, kéznyújtásnyira legyenek, hogy bármikor fokozhassák a kényelmünket.

A kanapén túl sem kell lemondanunk a puhaságról: a földre is elhelyezhetünk bolyhos szőnyegeket, már egy-egy kisebb darab is igen hatásos lehet. Ha mindezzel megvolnánk, készítsünk egy meleg italt, kuckózzunk be, és élvezzük a kényeztető, marasztaló otthonunkat!

Az utolsó képen az Andante Carwell fotel látható, mely a kika áruházakban kapható. Szerző: Felícia, a Párnázatos Blog szerkesztője.

Hangulatos zöldövezet az otthonunkbanIlyen az igazán pezsgő élettér

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések