Miért ez a kedvenced? Kék a nappaliban

Ha még óvatosan bánsz a kékkel, akkor ez a bejegyzés neked szól. Néhány tippet adunk az alkalmazására, mert biztos nem véletlen, hogy benne van az 5 legkedveltebb színben.

A kékhez az elmúlt évezredek tapasztalatai alapján automatikusan társítjuk a tiszta, üde és friss jelzőket. Ami abból adódik, hogy a számunkra oly fontos, életet adó vizet is ezzel a színnel azonosítjuk. Legyen akár a kék árnyalat falszínként, bútorként, kiegészítőként vagy csak mintázatban megjelenítve, kifinomult és elegáns hatása azonnal érzékelhető. A kék világos árnyalatai nagyon hálás választásnak bizonyulnak, mert szinte biztos, hogy légiessé, szellőssé varázsolják a szobát. Optikailag tágítják a teret és segítségével a határtalanság érzését élhetjük át. Sötétebb árnyalatai pedig biztonságérzetet keltenek bennünk. A sötétkék picit férfias színnek lett elkönyvelve, amit könnyen megváltoztathatunk színes és vidám kiegészítők, párnák használatával. Legyünk óvatosak, ha a sötétkéket választjuk fal és mennyezeti színnek, mert az kicsinyíti és szűkíti a szobát és ez csak fokozódik, ha a padló sötét árnyalatú.

Tipp! Ha a kéket hidegnek érezzük, akkor vigyük be a térbe fát, mint alapanyagot és mint „színt” is. Erre kiválóan alkalmas a bükk, az éger és a tölgy. Valódi hatása egy kellemes kísérő szín mellett érvényesül igazán. A sötétebb kékek mellett nagyon jó érvényesül a bézs, az arany, a szürke, a fehér és a vidámságot hozó világos málna árnyalat. A világosabb kékek mellett remekül mutat a türkiz, a vajszín, a barna és a fehér.

Miért olyan kedvelt a kék?

Azért, mert már hosszú évszázadok óta jelképezi az égboltot, a tengert és a végtelenséget. Ez magában hordozza azt is, hogy a kék egy kicsit megfoghatatlan és rejtélyes. Az uralkodók is előszeretettel használták a kéket, ezzel utalva hatalmuk égi támogatására, hiszen ez a szín a mennyei, az emberfeletti jelképe is. Ennek tükrében te miért ne használnád a kéket? Csak a számodra megfelelő árnyalat kiválasztását kell jó eltalálni és szinte biztos, hogy otthonosan érzed majd magad a kék világában. A kika áruházakban nagy választék fogad, sőt az Andante bútorcsalád is kínál kék remekműveket.

 

Íme az Andante Fargo elegáns kékje

 

S az Andante Tyler játékos kékje

 

Ez a dekoratív mécsestartó még egy érv a kék mellett! Az ünnepi hangulat fokozásában is segít. Várunk a kika áruházakban, inspirálódj nálunk!

 

Hogyan érd el a teljes harmóniát egy ülőgarnitúrával?Otthonunk a karácsonyra hangolva

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések