Ilyen a tökéletes nappali!

A nappali otthonunk legimpozánsabb része, ez az a helyiség ahol vendégeinket fogadjuk, sokszor itt pihenünk és itt ül össze a családi kupaktanács is. Ezért nagyon fontos, hogy maximálisan hozzánk igazodjon, ezért tartsuk be ezt a néhány szabályt és szinte biztos, hogy nem fogunk idegenkedve tekinteni saját nappalinkra, hiszen immár egy teljesen ránk szabott élettérrel büszkélkedhetünk.

 

 

 

Tudatosítsuk magunkban a szoba méretét

Hiába néztük ki álmaink ülőgarnitúráját, ha az méretben nem illik a nappaliba. Gyakori hiba, hogy a kis méretű nappalit túlzottan megterheljük egy terjedelmes ülőgarnitúrával. Ide inkább válasszunk kecsesebb vonalvezetésű kanapét vagy pontosan a kisebb nappalikba tervezett modellt. Erre remek lehetőséget nyújt az Andante kínálata a kika áruházakban, hiszen az Andante Cordial, Andante Tyler és az Andante Osho is harmonikusan simul a kisebb nappalikba is.

 

Andante Cordial

 

Andante Osho

 

Andante Tyler

 

Igaz ennek az ellenkezője is! Nagyobb a mozgásterünk, ha nagy alapterületű nappalival rendelkezünk, ezért használjuk kis ezt a ritka lehetőséget és ne egy kisebb ülőgarnitúrát válasszunk, amely jelentőségét vesztetten árválkodik a nappali közepén. Itt igazán jól mutat egy elegáns ülőgarnitúra, mely 3 személyes, 2 személyes egységből és egy kényelmes fotelből tevődik össze.

 

Andante Fargo

 

Tipp! Érdemes az ülőgarnitúra legnagyobb darabját az ajtóval szemben elhelyezni, így a figyelem teljesen rá irányulhat.

 

Andante Selektion nagyobb nappalikba is tökéletes

 

Andante Pantone nagyobb méretével berendezi a nappalit

 

Óvatosan töltsd ki a teret

Ha már az ülőgarnitúrával elhelyezésével meghatároztuk a nappali kereteit, akkor következhet az üres terek kitöltése. A még berendezetlen sarkok, falfelületek kiválóan alkalmasak a szekrények, kiegészítők és a virágok elhelyezésére.

Figyeljünk azonban arra, hogy a szemnek legyen ideje megpihenni, hiszen csak így érvényesülnek az okosan elhelyezett berendezési tárgyak. A túlzsúfolt nappaliban könnyen elsikkadhat a lényeg, hiszen a kiegészítők áradatában már nem vesszük észre az apró, finom részleteket.

 

Egy sarokba túl sok dolog összpontosul

 

Itt annyira hangsúlyos a két díszes asztal és a mennyezet szerepe, hogy alig vesszük észre a könyvespolc hiányosságait.

 

Legyen szem előtt a lényeg

Ismerve a nappalinkat már tudjuk mi a legszebb benne és mi az erőssége, így ezt érdemes a figyelem középpontjába helyeznünk. A nappali fókuszába kerülhet a csodás kilátás, egy remek ülőgarnitúra évszakhoz illő díszpárnákkal, egy értékes festmény, egy családi örökségként kapott szőnyeg, de egy régi kandalló is. Irányítsuk tehát erre saját és vendégeink tekintetét is, hiszen az egyediség hangsúlyozásával valóban különleges nappalink lesz.

 

A meghatározó kilátás

 

Fókuszban a kép és az Andante Ancona – megosztoznak a figyelmen

 

Inspiráló nappalik! Bemutatkozik az Andante PantoneMelyiket válasszam? Bevonó anyag kalauz

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések