Ilyen az igazán pezsgő élettér

Néha szükségünk van erősebb hatásokra ahhoz, hogy inspirálódni tudjunk. Ez segít bennünket abban, hogy merjünk nyitni az új trendek irányába is.

A kikában kapható Andante bútorcsalád is követi a kor igényeit és mára már elkötelezett a klasszikus vonalvezetés mellett, a modern megjelenés mellett is.

Andante Maranello

Ehhez a bútortervezőknek szükségük volt az ihleten túl a világból érkező ingerek befogadására is. Így formálják át a látottakat saját és a nagyközönség ízlésére.

Andante Monza

 

Andante Ancona

Így volt ez a két világháború idején is, amikor egy új művészeti irányzat született, amelyre mindennél jobban jellemző volt az extravagancia. Ez volt a szürrealizmus. Minden mástól eltérő stílus volt ez, így a bekategorizálása és a névadása sem ment olyan egyszerűen. Maga a szürrealizmus megnevezés először Apollinaire egyik írásában fordul elő, és nem jelent mást, mint a realizmustól eltérőt, afelett állót. Kapóra jött ez az épp megszületett elnevezés a dadaisták számára, akik André Breton vezetésével épp nevet kerestek a dadaizmuson átlépő stílusirányzatuknak.

De mi a szürrealizmus lényege?

A tudat alatti rétegeket kutatja, a felszín számára lényegtelen. Egyfajta különleges tudatállapotot keres, amit elemezve, mástól eltérő látásmódot érhet el. A szokásos, hagyományos, kiszámítható szavak biztos, hogy nem szerepelnek egy szürrealista művész gondolatvilágában. 😊 Elég csak megemlítenünk az egyik leghíresebb katalánt, Salvador Dalít és már nem is kellenek szavak a szürrealizmus megértéséhez. Művei az extravagancián keresztül mutatják Dalí – az átlagostól teljesen eltérő – világlátását.

 

A Dalí Múzeum egy terme, stílszerűen berendezve

 

Úgy hírlik ő volt az egyetlen, akinek ha levelet írtak, akkor nem kellett a feladónak megcímeznie a borítékot, elég volt csak két Dalí bajuszt rajzolni és a posta a megfelelő helyre juttatta a küldeményt.

Helló ősz, üdvözöllek a nappalimban!Az Andante mindenkit hangulatba hoz

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések