Kanapé az újra felfedezett bútor

Minden otthonban jelen van, de ha meg kellene határozni mi is a kanapé, biztos, hogy gondolkodóba esnénk. Segítünk picit!

A tudós énünket elővéve ezt mondhatnánk kedvenc bútordarabunkról: a kanapé egy kárpitozott, bevonó anyaggal rendelkező bútor, mely a kényelmi szempontok miatt háttámlával és a karnak kialakított támaszokkal rendelkezik. S fontos, hogy legalább két személy igényeit szolgálja. A tanórának ezennel vége 🙂

kép

Tudtad, hogy maga a kanapé szó honnan származik?

Egészen az ókori Görögországig kell visszamennünk, ahol is a szúnyoghálós ágy neve volt a konopeion, a szúnyog pedig kónópsz volt.

Később az ókori Rómában ez a szó változáson, és jelentésváltáson esett át, ott már conopeum-nak vagyis baldachinos ágynak nevezték. Mi pedig a canapé szót a francia nyelvből vettük át.

Nézzünk körbe a nagyvilágban, hogy milyen kanapék divatosak manapság.

A válogatásból is kiderül, hogy minden stílus trendi! Választható az alacsony, a színes, a nagycsaládos, a klasszikus, az avantgard is:

Ez a kínálat Magyarországon is elérhető már! Aki szép és elegáns darabot szeretne, az a kika Áruházakban ellátogatva, csodás Andante kanapék közül válogathat.

Andante Ancona

Andante Fano

Színes utazás a világ körülA modern idők nagykövete

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések