Már nem ősz, de még nem is tél: november a nappaliban

Sokan vannak, akik úgy érzik, hogy novemberben korai máris karácsonyosra hangolni a lakást, a klasszikus őszi dekoráció pedig már nem annyira aktuális. Mivel díszítsünk ebben az átmeneti időszakban? Erre a kérdésre kerestük a választ.

Az igen népszerű, könnyen kivitelezhető, bő választékkal bíró őszi és karácsonyi lakberendezési kiegészítők között egyáltalán nem könnyű olyat találni, ami a két évszakot, világot, hangulatot összeköti, és közben teljesen újszerű hatást kelt a nappaliban.

A november a maga fakóságával, párás-ködös színvilágával nem éppen a legvonzóbb látványt kínálja. A falevelek már szétáztak, a fák java már kopaszon búslakodik, szinte állandóan sár van kint, hamar sötétedik és az éjszakák egyre hosszabbak. Ez egy se nem őszi, se nem téli időszak, amikor egyre több időt töltünk bent. Ez a tény már remek indok arra, hogy az otthonunkat is kicsit feldobjuk, változtassunk némileg a miliőn.

A barnás-narancsos-rőt őszi és a havas-fenyős-csillogós-pirosas karácsonyi látványvilágot remekül összeköthetjük a rózsaarannyal, amely még mindig igen menő, bár sokan óvakodnak tőle, mert úgy érzik, nehezen fér meg más színekkel. Pedig nem kell tőle félni, egyszerűen csak hagyni kell tündökölni, és visszafogott bézs árnyalatokkal kísérni.

Az anyagok tekintetében ebben az időszakban már nyugodtan választhatunk nehezebb textileket, mint például a bársony, de jöhet a műszőr és a plüss is, és persze minden kötött, szövött puha, meleg anyag. A fémesen csillogó párnahuzatok pedig remekül vezetik majd fel az ünnepi időszakot. A rózsaarany – akár a többi fémes szín – titka, hogy nem szabad túlzásba vinni. Egy-egy darab viselje csak ezt a színt a térben, akkor biztosan elegáns és szofisztikált lesz az összkép.

Természetesen használhatunk a párnákon és a plédeken kívül egyéb – valódi és jelképes – melegséget adó kiegészítőt is: gyertyákat, termésekből készült asztaldíszeket, az évszakra jellemző növénydekorációt. Egy ilyen miliő megalkotásának külön előnye, hogy nem kell mindent kicserélni az ünnep közeledtével sem. Egyszerűen kicsit több glamúrpárnát tegyünk ki, és máris emelkedettebb lesz a hangulat.

Kanapé: Andante „Fargo” garnitúra Kiegészítők: KIKA és saját Szerző: Felícia, a Párnázatos Blog szerkesztője

A futótűzként terjedő ünnepi lázÉtkező a jövő generációjának

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések