Melyiket válasszam? Fotel, kanapé, ülőgarnitúra

Mindannyian vágyunk egy kényelmes, modern igényeknek megfelelő nappalira, melyben az ülőalkalmatosságok a hagyományos funkciókon túl a család igényét is maximálisan kiszolgálják.

Mivel magasak az elvárásaink, sokszor tanácstalanul kezdünk a nappali berendezéséhez. Szerencsére – a kikában kapható –  Andante bútorcsalád segít a döntésben, hiszen óriási mozgásteret biztosít számunkra egy modellen belül is.

Könnyítsük meg a döntést és első lépésként válasszuk ki a nekünk tetsző formát és színt, s ezután már csak egy dolgunk van, a szoba adottságaihoz kell igazítanunk a több variációban is összeállítható modellt.

Az Andante Gio modell sokak kedvence!

 

A fotel, a kanapé vagy az ülőgarnitúra legyen a nappalink főszereplője?

A fotel választása mellett több érv is szól, hiszen kis helyen elfér, könnyen mozgatható, egy üres sarkot önmagában berendez, rettentően dekoratív darab és a saját kuckó élményét nyújthatja számunkra.

Tudtad? Nagyon érdekes, hogy a közkedvelt fotel szavunk a francia fauteuil főnévből származik. A korábban használt párnázott vagy kárpitozott karosszék magyar kifejezés elég körülményesnek és hosszúnak bizonyult, ezért könnyen teret hódíthatott  a frappáns, könnyen kiejthető – és az eredetileg varrott széket jelentő – fotel megnevezés.

A karcsú és könnyed Andante Fano fotel

 

A kényelmes Andante Gio fotel

 

A  kanapék praktikusságához nem fér kétség és egykönnyen a család kedvencévé válhatnak. A két vagy három főnek is helyet adó kanapék remekül igazodnak változatos életmódunkhoz és a szoba méretéhez is. Egy olyan bútordarabról van szó, ahol társaság részesei is lehetünk, de nem kell mellőznünk a saját életteret sem.

Tudtad? A kanapé eredete egészen az ókorig nyúlik vissza. Maga a szó is a görög konopeion szóból származik, melynek jelentése (szúnyog)hálós ágy. A mai kanapék ősét az ókori rómaiak fejlesztették tökélyre, hiszen az uralkodó osztály napja jelentős részét, beleértve az evést is, a klinének nevezett fekvőalkalmatosságon töltötte. Minidig jobb oldalukon feküdtek az étkezések közben, így a szívre nem nehezedett túl nagy nyomás.

A fiatalos és pezsdítő Andante Tyler kanapé

 

Az elegáns Andante Delmondo kanapékhoz fotel is választható

Az ülőgarnitúra egy olyan emblematikus bútordarab, amely egy nagy alapterületű nappali és egy kisebb helyiség meghatározója is lehet. Funkciójukat tekintve is rugalmasak, mert helyet adnak a pihenésnek, a családi életnek, a vendégfogadásnak és gyakran a munkának is.

Azt hihetnénk, hogy nagyobb kiterjedése miatt nem ad akkora szabadságot számunkra a nappali berendezéséhez, de ha picit rendhagyóbb módon nem a falhoz igazítva helyezzük el az ülőgarnitúrát, akkor máris légiesebb hatást érhetünk el.

Az Andante Arezzo jól idomul a kisebb nappalikhoz is

 

Az Andante Maranello remekül mutat a nagyobb alapterületű nappalikban is

Étkező, ahol már van kedvünk reggelizni!Ilyen az Andante fiatalos lendülete!

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések