Nászutas lakosztály a nappaliból öt perc alatt

Az esküvőszezon közepén adunk néhány ötletet arra, hogyan alakítható át pár perc alatt egyszerű eszközökkel egy házi kanapé, hogy ezzel is kedveskedjünk az ifjú párnak vagy a szerelmünknek a „Nagy Nap” alkalmából.

Persze maga a házasságkötés az igazi esemény az ifjú pár számára, mindenki arra koncentrál. Épp ezért különleges figyelmesség lehet az, ha az otthonukban is kinyilvánítjuk a frigy miatt érzett örömünket – akár így várva haza a nászútról érkezőket. Az esküvő dekoráció szintjét nyilván nem kell megugrani, de már apróság elég, hogy az ember kifejezze az érzéseit, örömét, gratulációját.

Érdemes a jeles esemény tipikus színeiből, mintáiból, kiegészítőiből és anyagaiból kiindulni. Jöhet a fehér és a pasztell minden mennyiségben, de a látványosabb, feltűnőbb színeket, mint a piros vagy az arany és az ezüst is bevethetjük. A mintákat tekintve biztos nem tudunk mellé lőni a szívformával és a virágokkal. Ez utóbbiakat bőszen használhatjuk fő kiegészítőként is. Ami az anyagokat illeti, egészen ünnepélyes hangulatot varázsolhatunk a selyemmel, a bársonnyal, a szaténnal és a tafttal, az extra romantikus hangulathoz mindenképp jól jön majd egy kis csipke.

Szerelmes szívek

Ha semmi ötletünk vagy lehetőségünk nincs, néhány szívforma is tökéletes lehet a dekorációhoz. Persze a legjobb, ha van egy szívpárnánk, de akár az ifjú párnak is adhatunk egyet ilyen különleges módon. Persze a hangulat megteremtéséhez az is bőven elég, ha filcből vagy papírból kivágunk kisebb-nagyobb szíveket és random módon elhelyezzük őket a kanapén. A formákra jobban felhívhatjuk a figyelmet, ha a többi párna vagy kiegészítő egyszínű. Ha ez így túl unalmas, akkor egy-két párnát átköthetünk piros selyemszalaggal – így a dekoráció szinte igazi ajándékká válik.

Ünnepi csillogás

A jeles eseményre mindenki kiöltözik, miért ne tehetnénk meg ugyanezt a kanapéval is? Egy kevéske arany vagy ezüst máris ünnepi darabbá varázsolja a megszokott bútort. Itt a lényeg, hogy nem kell túlzásba esni – elég lehet akár egyetlen párnát felflitterezni vagy szalagozni. Ha ezt mégis kevésnek éreznénk, még mindig jöhetnek a papírból kivágott szívecskék…

Romantikus virágok

Nincs esküvő virág nélkül: nem csak a menyasszonyi és a köszöntő csokrokra vagy a vőlegény kitűzőjére kell itt gondolni, hanem a menyegző helyszínén található díszítésre is. Adja magát, hogy a nászpárnak kedveskedő nappaliban is megjelenjenek a virágok. Buja rózsák, tündéri liliomok, csavaros kálák, törékeny tulipánok, játékos hortenziák, bohó napraforgók, szelíd vadvirágok – mindegy, bármi jöhet, ami épp kéznél van. Egy szempont van csak, a végeredmény illő legyen a menyasszonyhoz. A legjobb talán, ha fehér virágokat választunk, mert azok a legtöbb kanapén csodásan mutatnak majd.

Ha nem igazi virágokkal akarunk díszíteni, akkor egy virágos párna is megteszi, de akár mi magunk is készíthetünk pár egyszerű virágfejet papírból, amelyeket aztán a párnák közé dugdoshatunk. Ha pedig végképp nincs semmi ötletünk, akkor a menyasszonyi csokor (szerény) mását is elhelyezhetjük a kanapén – elég hatásos lesz az is.

Valami régi, valami új

Elő a nem használt, régi függönyökkel, a dédi csipketerítőjével, a sosem hordott köldökig érő gyöngysorokkal! Most kiváló szolgálatot tehetnek mint ideiglenes párnadíszek. Néhány biztosítótűvel pillanatok alatt a párnákra erősíthetjük ezeket a kidobást valamiért mindig megúszó kacatokat, és tadaaaam, máris romantikussá varázsoltuk az egyszínű, hétköznapian unalmas párnákat.

Párnák: KIKA Kanapé: ANDANTE Florenz garnitúra Kiegészítők, extra anyagok: saját és KIKA Szerző: Felícia, a Párnázatos Blog szerkesztője, az M.kissen egyedi párnák tervezője

Itt a könyvnek és minden másnak is jut hely?Amikor a kanapém a váram

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések