Repüljünk egy csodás fővárosba az Andante Helsinkivel

Biztos vagyok benne, hogy ennek az Andante ülőgarnitúrának a névválasztása nem volt véletlen, hiszen a Finn-öböl partján fekvő Helsinki egy olyan hely, mely mindenkit magával ragad. Nem a nagyvárosokra jellemző nyüzsgésével, hanem inkább az élhető, szellős és bájos légkörével.

 

 

Könnyen lehetséges ez Európa legészakibb fővárosában, hiszen csupán hatszázezren lakják, rengetek a park, a zöld felület és nagy figyelmet fordítanak az oktatás mellett a környezetvédelemre is.

 

 

 

Erre remek példa, hogy télen nem takarítják az utakról a iszonyú mennyiségű havat sem, mindenki számára teljesen természetes így a közlekedés, persze hólánc használat mellett. Ebből egyértelműen következik, hogy számukra a só szórás szóba sem jöhet. Nos éppen ez a gondolkodásmód teszi annyira vonzóvá az észt fővárossal, Tallinnal szemben fekvő Helsinkit.

 

 

A város és Finnország is sokáig mellőzte az önállóságot, hiszen évszázadokon át svéd, majd orosz fennhatóság alatt álltak, míg végül 1917-ben kivívták a függetlenségüket. Nagyon érdekes, hogy Helsinki lakosságának 6-8%-a most is svéd és az országban a finn mellett a svéd is hivatalos nyelvnek számít.

 

 

A finn mentalitás hozzánk közel áll, ott jártamkor mindig jóindulatot és kedvességet tapasztaltam, a habitusuk picit visszafogottabb, sokan ezt zárkózottságnak tekintik, de szerintem inkább ez inkább nyugodt és kiegyensúlyozott világszemlélet.

 

 

Számunkra furcsa, hogy a Nap nem kel fel az év egyik felében, így napjaikat szürkületben töltik, ami nem igazán táplálja a jókedvet, viszont cserébe az év másik felében pedig csak nappali fényt tapasztalnak. Ilyenkor Helsinkin is eluralkodik a fesztiválhangulat, a parkok megtelnek és a fák lombjai közül mini koncertek hangja szűrődik át.

 

 

Az Andante Helsinki egy olyan ülőgarnitúra, mely a névadó városhoz hasonlóan megőrizte báját, letisztult és kerekded formavilágával melegséget visz a nappaliba.

 

 

Csak annyira díszített, amennyire ez a szoba hangulatához szükséges. A világos Punch Schnee bőr bevonó anyag világos, jól idomuló árnyalatával nagy szabadságot kapunk a kiegészítők megválasztásához.

 

 

 

Aki szereti a zöldet, de az erősebb, már-már méregzöld hajló árnyalatokat túl erősnek érzi, annak ajánljuk az Andante bútorcsalád bőr bevonó anyagai között található Punch Schilf színt.

 

 

Ugye milyen kellemes ez a Andante Helsinki ülőgarnitúra ebben az árnyalatban? Ez a pasztell zöld biztos, hogy nem fog uralkodni a szobán. A kika áruházakban megnézheted személyesen ezt az árnyalatot, hiszen élőben még szebben érvényesül ez a finom szín.

 

Inspiráló hálók! Bemutatkozik az Andante Trendline kárpitos ágyInspiráló nappalik! Bemutatkozik az Andante Heathy

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések