Szín, ami betalál: a tört fehér

A fehér a legkedveltebb, legtöbbet használt árnyalat, amely – kapaszkodjunk meg – klasszikus értelemben véve nem is szín! De akkor mi is a fehér és miért szeretjük annyira? A fehér a színek összessége és a fény teljessége, vagyis érthetően szólva, az összes szín keveredése fehéret eredményez. A fehér mellett a törtfehér a népszerűségi listán szintén előkelő helyet foglaló árnyalat, mely picit melegebb hatást kelt, a benne lévő hajszálnyi sárga segítségével. A tiszta fehér hidegségével szemben a törtfehér nyugalmat, békét áraszt a helyiségben. Ugyanakkor nem veszít a frissességéből, üdeségéből sem. Minden otthonnak jól áll! Köztudott, hogy a fehér jótékonyan tágítja, a fekete és a sötét színek szűkítik a teret. Ezt azért érezzük így, mert fehér – a feketével ellentétben – túlárad saját határain, ezért tűnik nagyobbnak egy fehér túlsúlyos szoba, sötét színekkel tarkított társával szemben. Ha kreatív kedvünkben, vagyunk ezt a hatást mi magunk is megtapasztalhatjuk. Festegessünk egy kicsit és nézzük meg milyen hatás kelt egy fekete alapon fehér négyzet és milyet egy fehér alapon megrajzolt fekete négyzet. Ennek mestere volt az absztrakt művészet nagy alakja Malevics, aki a szupermatizmust képviselve mutatta meg a tárgy nélküli festészet erejét. Ő csak körökből és négyzetekből komponálta műveit, amely számára egyfajta nyelv volt, mellyel a tisztaságra és a világra való érzékenységét akarta kifejezni. A törtfehér egy hálás szín, mely nagyon jól kombinálható és remek összhangban van más színekkel, de önmagában alkalmazva is kellemes hatást kelt. A kika kínálatában a törtfehér előkelő helyet foglal el, így induljunk most közösen egy áruházi képes minitúrára!

Az Andante Bergen kellemes törtfehér árnylatban

 

Törtfehér a hálószobában is – Andante Trendline

 

Andante Helsinki

 

Andante Florenz

A törtfehér nagyon jól mutat a fa színeivel, különösen vonzó hatás érhető el például a tölgy padló és a törtfehér együttesével, akár a konyhában is.

Tekints meg a kika kínálatát személyesen

Talán csak a törtfehér és a fekete kombinációjával legyünk óvatosak, mert kicsit színpadias vagy komor hatást kelthetnek. Inkább keressünk még egy áthidaló, lágyabb és a kontrasztot enyhítő színt a harmónia kedvéért. A meggypiros, a zöld kellemes megoldás lehet.  

Szerencsés korban élünk – Bútorevolúció a javunkraÍgy lesz rendhagyó nappalid!

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések