Szín, ami mindenki szívéhez eltalál – A bézs

Gyakran azon kapjuk magunkat, hogy legszívesebben mindent egy bizonyos színbe burkolnánk, hiszen olyan kellemes, meleg és mindig jó választásnak tűnő megoldás: ez a szín a bézs. Az Andante világához is jól illeszkedik a legnépszerűbb színért folytatott küzdelem élharcosa, a bézs, hiszen megnyugtató, eleganciát sugalló és divattól független volta miatt, szinte mindenki el tudja képzelni az otthonában.

Van kedvetek? Nézegessünk egyedi bézs bútorokat! A csodás képek után pedig egy kis időutazásra invitálunk benneteket.

Az Andante Selektion a kikában kellemes bézs színben

 

Az étkezőt is meghódítja ez a szín

Az Andante Gio

 

Andante Fano fotelek, mindkettő csodás árnyalat

A beige egyébként egy francia szó, amely a természetes gyapjúra, festetlen nyersgyapjúra utal. Viszonylag friss színnévnek számít, hiszen először egy francia novellában – La Fille Elisa – bukkan fel, majd 1887-től Franciaországon túl Angliában is hivatalosan használják a beige szót egy konkrét szín elnevezésére.

Kazinczy Ferenc, a nyelvújítás vezéralakja biztosan örülne, hogy ez a szó már a magyaros írásmódú bézsként került be a köztudatba, és lett az egyik legkedveltebb szín a lakberendezésben. Apropó Kazinczy! Tudtad, hogyha nincs nyelvújítási mozgalom, akkor most: a nyakkendőt nyaktekerészeti mellfekvencnek, a zsiráfot foltos nyaktorjánnak, a kengurut fiahordó górugránynak, a gyufát gyújtó fácskának, a fülemülét dalabáj zenér, a mosómedvét mosó talpálynak a kerékpárt pedig egyen-billengészeti körduplánynak neveznénk?!

Az igazi bézs!

Ünnepre hangolva – Karácsonyi körtúraEzek után biztos a kényelemre szavazunk

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések