Szín, amivel hatnak ránk

Ma már mindenki számára világos, hogy a színek mellett nem tudunk semlegesen elmenni, hiszen hatnak ránk. Az árnyalatokkal való játékkal lehet bizalmat építeni, kiegyensúlyozottságot sugallni, vidámságot teremteni, de lehet nyomasztó légkört is kialakítani. Nem árt néhány alapvető jellemzővel tisztában lenni ahhoz, hogy bátran bevigyük az egyes színeket az otthonunkba. A fehér letisztultsága és térnövelő hatása miatt kifejezetten javasolt a lakberendezésben. A tisztaság mellett azonnal az eleganciára asszociálunk a fehér láttán és eszünkbe jut az egyszerűség és az őszinteség is. A zöld is remek választás, azonnal a természet szépsége villan be számunkra, amely nyugalommal tölt el bennünket. Szemünknek kellemes látvány, pihentető élmény.

A zöld az étkezőben is nagyon jól mutat, győződj meg róla a kikában – Andante étkező pad, ülőke

 

Az Andante Fano fotel zöldje

 

Visszafogottabb, elegáns zöld – Andante Helsinki Punch Schilf a kikában

A sárga az éltető nap megtestesülőjeként vidámságot, életkedvet kölcsönöz minden helyiségnek. Aki kreatívan éli mindennapjait, annak a sárga inspiráló hatását feltétlenül ki kell aknáznia.

A bézs – cappuccino árnylatú Andante Gio kanapé magában hordozza a sága vidámságát is

A piros kifejezőereje elképesztő, energikussá tesz és melegséget sugall. Ezért nem mindegy melyik helyiségbe használjuk. A művészek kedvelt színe, mellyel drámai hatást lehet kelteni. Tudtad? Kandinszkij, igazi stílusteremtőként, a színek világának új értelmet adott. Az absztrakt művészet atyja szerint: „A szín az emberi lélekre való közvetlen hatásgyakorlás eszköze.” Az absztrakt, ez az akkoriban még új irányzat, a nonfiguratív látásmódot helyezte előtérbe. Kandinszkij (1886-1944) nem ábrázolt tárgyakat a képein, a festészetet, úgy képzelte el, mint a zenét, ahol a színek, geometriai alakzatok és formák áramlása fejezi ki a gondolatot, a mondanivalót. Látásmódját a sokfelől érkező impulzusok már fiatal kora óta alakították. Kandinszkij Oroszországban született, dédanyja azonban mongol hercegnő volt, ázsiai vonásai is ezt tanúsítják. Számos országban megfordult, ahol inspirálódhatott: járt Franciaországban, Olaszországban és Tunéziában és élt Németországban.

Kandinszkij: Fakóvörös

Kép

Így válasszunk könnyedén kanapét!Új köntösben a Lehel utcai kika áruház

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések