Tévhitek és hiedelmek - Bőrös kaland

Létezik egy magát makacsul tartó nézet, mely szerint a bőr hideg érzést kelt, legyen az autó üléshuzat, kanapét bevonó anyag vagy akár béleletlen kabát. Van vajon alapja ennek?

A hiedelemnek a kialakulásában alaposan ludas az egykoron gyerekcipőben járó cserzési eljárás és az előállított, festékanyagokkal erősen lefedett, zárt felületű bőr. Ma azonban már olyan kifinomult a technika, hogy a korábbi rossz tapasztalatok várhatóan ködbe vesznek.

Első pillanatban a bőr valóban hűvös érzést kelt, de néhány másodperc és máris felveszi a test hőmérsékletét. Azért van ez a néhány másodperces átállás, mert a szigetelő és a hőmérséklet kiegyenlítő levegő a rostok és a sejtek között húzódik meg, ezért a felmelegedése picit tovább tart, mint a szövet anyagok esetében.

 

Az Andante bútorcsalád bőrben is jól mutat, nagyon sok színárnylat közül választhatunk a Kika Áruházakban.

 

Tudtad, hogy a műbőr sohasem alkalmazkodik az emberi test hőmérsékletéhez? S a legrosszabb minőségű bőrnek is jobb a pára- és levegőáteresztő tulajdonsága, mint a bőrutánzatnak?

Bőrben a világos szín nem számít kényesnek! Következő bejegyzésünkben szólunk a bőr ápolásának és tisztításának titkáról, de elöljáróban eláruljuk, hogy nem nagy ördöngösségről van szó.

A sztárok sem tudnak semlegesen elmenni a bőr mellett. Nemcsak otthonukban látják szívesen, hanem öltözködésükbe is szívesen becsempészik azt. Nézzük tehát – a teljesség igénye nélkül – a bőrruha lelkes híveit: Blake Lively, Heidy Klum, Celine Dion, Kelly Rowland és Eva Longoria. 😊

Otthonok, melyek bőrbe burkolóznakÍgy ápold! Bőrben az igazság

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések