Tolakodóból hívogató avagy a narancssárga megszelídítése

Legutóbb arról írtam, hogyan lehet egyszerű dekorációs elemekkel őszi hangulatot teremteni. Most pedig párnák segítségével azt mutatom meg, hogyan lehet kicsit megszelídíteni az egyik legintenzívebb – és ezért az otthonunkban ritkán használt – őszi árnyalatot, a narancssárgát.

Ha az ember szeretne időnként valami feltűnőbb színt használni az otthonában, de bizonytalan, hogyan is tegye, jó megoldás, ha profik által összeállított színpaletták alapján inspirálódik. De még ennél is jobb, ha kimegy a természetbe, és valóban nyitott szemmel szétnéz és lazán begyűjti a színsémákat, amelyek „vadul teremnek”. Ősszel elég megnézni egy téli álomra készülő fát, és máris a kezünkben a kulcs.

A narancssárgához azért érdemes kicsit körültekintően nyúlnunk, mert ami jól néz ki egy erdőben, az nem biztos, hogy a nappalinkban is a megfelelő hatást éri majd el. Ezért a legjobb, ha ezt az erőteljes színt kis mennyiségben vagy közel azonos árnyalatokban használjuk. Ősszel kellemes, kuckózós összképet alakíthatunk ki, ha a narancssárga mellett a (sötét)barna a másik meghatározó szín. Itt például a sötétbarna kanapéhoz két-két eltérő textúrájú barna és narancssárga párnát, illetve egy földszíneket felvonultató plédet választottam kiegészítőnek. Ez utóbbi kicsit oldja a két főszín sorát, mégsem tereli el róluk a figyelmet.

Itt már kicsit több a narancsos folt, mégsem ijesztő, mert a sötétbarna remekül ellensúlyozza. A párna mintája ráadásul azonnal egyértelművé teszi, mi volt a cél…

Kicsit bátrabbak nyugodtan használhatnak a sötétbarna mellett kicsit több narancssárgát, nem lesz rikító a végeredmény.

Aki pedig őszi ünnepekhez akar megfelelő miliőt teremteni, nem lőhet mellé ezzel a két színnel. A megfelelően kiválasztott kiegészítőkkel fokozható az összhatás. Pár dísztök, egy színben harmonizáló virágcsokor remek, de az is tökéletes lesz, ha csak néhány mécsest meggyújtunk hozzá a nappaliban. A gyertya lágy, sárgás fénye csodásan illik majd a narancssárga textilekhez.

Kanapé: Andante Delmondo garnitúra (Kika) Párnák: Kika Kiegészítők: saját és Kika Szerző: Felícia, a Párnázatos Blog szerkesztője.

Az otthonos formavilág a kedvencünkOktóberi lapozgató – Szemlézzük neked a legérdekesebbeket!

Share Your Thoughts

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi bejegyzések